Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

10 + 2 λόγοι να στηρίξεις Σ.Α.Α.Φοι.Κ. ΕΑΑΚ



Στην Ελλάδα του 2014 οι φοιτητικές εκλογές γίνονται πολιτικό δημοψήφισμα για τη γενιά μας και την κοινωνία! Έχουμε ευθύνη να μη δώσουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Να μην ψηφίσουμε με βάση την δήθεν φιλία που πουλάει στα μαγαζιά η ΔΑΠ.  Ήρθε η ώρα να βάλουμε φίμωτρο σε κάθε κυβερνητική φωνή. Αυτοί, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που θέλουν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών προς όφελός τους, επιλεκτικά ζητωκραυγάζοντας για τις πρωτιές των νεολαιών τους. Επειδή λοιπόν οι φοιτητικές εκλογές στέλνουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει να ψηφίσουμε με πολιτικά κριτήρια για να ηχήσει παντού η αντίληψη που επιδιώκει να επιβάλλει αναχώματα στα σχέδια τους. Για αυτό σε καλούμε να στηρίξεις την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε κάθε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

1. Για να ανατρέψουμε το εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να εξασφαλίσουμε ότι η νεολαία δε θα ζήσει τελικά διαλέγοντας  πεντάμηνα και ελαστική απασχόληση  ή ανεργία αλλά  θα επιλέξει την ανατροπή τους.
2. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς παρά μόνο έξω από την ΕΕ και το ευρώ, τη διαγραφή του χρέους και την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή!
3. Για την ισχυροποίηση της αριστεράς που μαζί με τους φοιτητές και τους σπουδαστές έβαλε  και θα συνεχίσει να βάζει πλάτη ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων.
4. Γιατί η Ε.Α.Α.Κ εκφράζει αυτό το αντίπαλο δέος της κυβερνητικής πολιτικής που υλοποιούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές και η δικιά του ενίσχυση είναι ο μοναδικός τρόπος να βουλώσουν τα στόματα Σαμαρά και Βενιζέλου την επόμενη μέρα των  φοιτητικών εκλογών. Για να σημάνει η νεολαία το εναρκτήριο λάκτισμα της λαϊκής αντεπίθεσης και του μαυρίσματος των πολιτικών που ζούμε καθημερινά!
5. Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει πόρτα στους φασίστες στις σχολές, τον πιο μαζικό χώρο της νεολαίας. Όταν οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής, που πουλάνε ψευτοτσαμπουκά στους αδύναμους και καταπιεσμένους, εμείς τσακίζουμε και διαγράφουμε από την ιστορία κάθε νοσταλγό του Χίτλερ παρέα με τους υπεύθυνους αυτής της κρίσης!
6. Γιατί μόνο μέσα από μαχητικούς αγώνες διαρκείας μπορούμε να κερδίσουμε. Με μαζικό πολιτικό εκβιασμό του  φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και όχι με παρακάλια και «νταραβέρια» με τους πρυτάνεις, τα συμβούλια ιδρύματος και τους υπουργούς. Στο σύστημα της βαρβαρότητας δεν υπάρχει χώρος για δήθεν διαχείριση και διαπραγμάτευση, μόνο για αγώνα μέχρι την επιβολή των αναγκών μας!
7. Για το ζωντάνεμα των γενικών συνελεύσεων και την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Κόντρα σε σχέδια υποταγής και ανάθεσης, βαδίζουμε μαχητικά, οργανωμένα και αποφασιστικά. Για να κάνουμε τους φοιτητικούς μας συλλόγους ικανούς να επιβάλλουν το δίκαιο των αγώνων μας, να υπερασπίζονται δικαιώματα και να φαντάζουν εικόνα από το μέλλον που θέλουμε να φτιάξουμε! Γιατί οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι κομματικές πασαρέλες και πρέπει να γίνουν όργανα λαϊκής πολιτικής  και επιβολής, στα χέρια των φοιτητών.
8. Γιατί θέλουμε ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο. Με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πως αυτό θα λειτουργεί. Άλλωστε κανένας δεν ξέρει τις ανάγκες του πανεπιστημίου καλύτερα από αυτούς βρίσκονται κάθε μέρα σε αυτό.
9. Γιατί στη σημερινή εποχή δε βολευόμαστε με εύκολες λύσεις απ’ το παρελθόν. Αγωνιζόμαστε για τη συνολική ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων και πιστεύουμε ότι αυτή μπορεί να έρθει στο σήμερα μέσα από τους αγώνες εργαζόμενων και νεολαίας.
10. Γιατί σήμερα πρέπει να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά που βγαίνει μπροστά με αυτοθυσία στο δρόμο και στο κίνημα και δε φοβάται την κοινή δράση μέσα στους αγώνες. Γιατί ο πραγματικός μας εχθρός δε βρίσκεται στην υπόλοιπη αριστερά αλλά στο σύστημα που γεννάει κρίσεις και βαρβαρότητα!

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει στον καιρό της κρίσης και της απομόνωσης, όλοι για έναν και ένας για όλους!

Γιατί ΕΑΑΚ σημαίνει μίσος για όσους μισούν την ζωή!




Για να δοθεί το στίγμα της νεολαίας που τολμά να αγωνίζεται.
                             Που μπορεί να νικά!


   
     7 Μάη στηρίζουμε την αντικαπιταλιστική-επαναστατική                    αριστερά - ψηφίζουμε ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου