Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Διαγραφές-Προαπαιτούμενα-Ειδική


Μετά την ψήφιση των τελευταίων νόμων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως του «σχεδίου Αθηνά» αλλά και του νόμου Διαμαντοπούλου, οι οποίοι αποτελούν θεμέλιο λίθο του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, καθώς και οδηγίες της ΕΕ για τη εκπαίδευση, τα καθημερινά και όχι μόνο προβλήματα έχουν ενταθεί δραματικά. Αρχικά οι συγχωνεύσεις σχολών, στη συνέχεια οι απολύσεις διοικητικών και σταθερά στα τμήματα μας ΑΛΥΣΙΔΕΣ-ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ-ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. Οι νομοί αυτοί μεταξύ άλλων, προβλέπουν την κατάργηση των επαναληπτικών εξεταστικών για τους εκάστοτε επί πτυχίω φοιτητές, την θέσπιση αλυσίδων και προαπαιτούμενων σε πολλά μαθήματα, την καθιέρωση υποχρεωτικών προόδων και ασκήσεων. Είναι προφανές ότι αυτοί οι νομοί δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στα μάτια των φοιτητών. Οι ίδιοι νόμοι που μας βρήκαν δυναμικά απέναντι τους και θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν σε κάθε εφαρμογή τους. 
Ας μην ξεχνάμε ότι οι νόμοι εκτός από τις αλλαγές που επιφέρουν στα θέματα που αναφέραμε, προβλέπει το ν+2, δηλαδή διαγραφές φοιτητών, μέτρο που θα ισχύσει από τον Δεκέμβρη του 2014, κάνοντας απάνθρωπους τους ρυθμούς σπουδών και καταργεί ουσιαστικά τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του. Την ώρα που μας διαγράφουν από τη σχολή στα 6 χρόνια δε νοείται να περιοριζόμαστε στην ποσότητα των μαθημάτων που δίνουμε και δηλώνουμε. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την κατάργηση των συγγραμμάτων, περικοπές σε σίτιση και στέγαση, τα δίδακτρα και τη νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου (Συμβούλια Διοίκησης), η εκπαίδευση θα αποτελεί πλέον αγαθό για λίγους και εκλεκτούς. Οι φοιτητές πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καμία επιτροπή σοφών δεν θα λύσει τα προβλήματα μας. Μέσα από τις μαζικές διαδικασίες των συνελεύσεων να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.
Μόρφωση-Δουλεία-Ελευθερία.


ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟΥ

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ-ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Τ.Ε.Μ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ.

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΠΡΟΟΔΟΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.

  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ (ΑΠ3, ΔΟΜΕΣ).

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ 4ο ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.

  • ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ(ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, Γ.Σ.Τ.) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

        ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!




     
         




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου